Här är de 10 sjukaste sakerna som händer just nu i världen

- 30/10/2016, 09:34

Snoozat bort veckan? Följ med på vårt nya äventyr där vi listar de 10 sjukaste sakerna som pågår just nu i Sverige och världen.

Ny vecka, nya tag. Det är inte alltid enkelt att hålla koll på allting sjukt som händer – så därför har vi även denna vecka gjort er alla en tjänst och samlat ihop snackisarna från veckan som gått.

Om du missade vecka 42 så kan du kolla in den här.

Här är de 10 sjukaste grejerna som hänt under vecka 43:

1. Satan 2

Hotet från Ryssland är något som skrämmer många – andra tycker att det är överdrivet trams. Nyheten om att Vladimir Putin storsatsar på kärnvapen får många att darra lite av obehag.


Den nya bomben – kallad "Satan 2", har kraft att på ett ögonblick sudda bort stora delar av Sverige från kartan. Och hur sjukt är inte det.

2. Ministern vill ha dyrare bensin

Många tycker att priset för bensin i Sverige är på tok för dyrt. Det håller inte infrastrukturminister Anna Johansson med om.


"Just nu är bensinen alldeles för billig. Det skapar inte trycket att välja alternativa drivmedel", säger ministern och menar att folk får anpassa sig för miljön. De flesta svenskarna är benägna att inte riktigt hålla med, just nu i alla fall.

3. Ung pojke blev stenad

På tisdagen ska en sjuårig pojke hängts upp i fötterna av tre andra barn. Barnen ska även dragit ner pojkens byxor och sedan kastat stenar på honom. Händelsen skedde i Alta i Norge.


Att föräldrarna bara fick ett sms om händelsen från skolan får oss att undra – vad händer med världen?

4. Svensk barnskådis tycker att "rasblandning är sjukt"

Barnskådespelaren, som i dag är runt 40-år gammal, har medverkat i flera populära svenska filmer. I september häktades han efter att tidigare i år gått runt på stan, heilat och skrikit "sieg heil".

Han misstänktes även för att ha misshandlat sin mamma – och att han reagerar på att "rasblandning är sjukt" när han är full.

5. Sverigedemokrater hånar 15-åring

En av veckans snackisar har varit att framstående sverigedemokratern, däribland Kent Ekeroth, ifrågasatt om en 15-årig skolelev som deltog i skolutfrågning i TV4 verkligen var "klasskompis".


På Twitter gick en modig 15-årig tjej ut vid namn Tania och ifrågasatte de vuxna ledamöternas beteende, och försvarade sin klasskompis.

6. Youtube-stjärnan råkar hyvla av en bit av benet

Youtube-profilen Tova Helgesson visar inför sina tittare upp sitt ben. Där blöder hon kraftigt.


Varför? Jo, hon har lyckats HYVLA AV EN BIT SKINN när hon rakade benen.

7. 47-årig man döms för sexualbrott mot 114 barn

Under fredagen föll domen mot den 47-årige mannen som har utsatt 114 flickor för grova sexuella övergrepp i Borås Tingsrätt. Det blev sju års fängelse.


Han ska ha vilselett barnen genom att utgett sig för att vara en ung tjej eller en ung kille. Sjukt, minst sagt.

8. Lägger en miljon för att leva för alltid

Framtidsanalytikern Ray Kurzweil lägger en miljon dollar om året för att hålla sig ung.


Han tar bland annat till enorma mängder piller. Förut åt framtidsanalytikern 250 tabletter om dagen, men nu har han lyckats få ner det till ungefär hundra. Funkar det? Troligtvis inte...

9. Har inga pengar – köper pizza på kredit

I ett avsnitt av Lyxfällan berättar Jennifer och Niclas om sina skulder.


Jennifer och Niclas lägger stora summor pengar på skräpmat och när pengarna inte räcker handlar de pizzan på kredit i stället. Hoppas de fick hjälp i programmet.

10. Elsas dejt krävde pengar av henne

Elsa hade dejtat en kille i någon månad och när han frågade om hon kunde swisha 250 kronor för senaste middagen trodde hon att det var ett skämt.


Det var det inte och stämningen blev... stel...

Missa inte förra veckans sjukaste händelser.

Bubblare:

Svenska komikern blev mordhotad

Flygplansolycka på Malta är vansinnigt dramatisk

Pornhub gör rutschkana av glidmedel

Valve gör sjukt läskig detalj i CS:GO

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.