Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ballmer knäböjer för ryska regeringen

Nyheter | 22/04/2009 07:51

Microsoft väntas pumpa in miljardbelopp i ryska ekonomin.

Microsoft har förstått att det är lejonekonomierna Ryssland och Kina som allt mer sätter dagordningen. Sedan ett bra tag tillbaka har president Dmitrij Medvedev farit över hela världen för att skaka hand och visa upp det nya Ryssland, som inte hade några problem att sätta Georgien på plats. Microsofts vd Steve Ballmer ställer in sig i ledet och prisar Rysslands hantering av finanskrisen.

På en konferens i Moskva avslöjade Ballmer att Microsoft planerar att investera 300 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor, i olika projekt i Ryssland under en treårsperiod. Han skrev under ett avtal med ett ryskt forskningsinstitut, som har i uppdrag att studera klimatförändringar.

– Den ryska regeringen har gjort ett utomordentligt jobb i att bekämpa den ekonomiska krisen och dess vidtagna åtgärder främjar långsiktig tillväxt genom innovationer och produktivitet, sa Ballmer, enligt The Moscow Times.

Ballmer är också nöjd med att vinter-OS 2014 kommer att hållas i ryska Sochi.

Se Ballmer balla ur nedan.

Skrivet av: