Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jättefusion mellan GM och Chrysler

Nyheter | 11/10/2008 16:58

Samtal har pågått i en månad. Chansen är 50-50 för en fusion.

Det kanske inte har undgått de flesta att det råder depression inom bilindustrin. Volvovarslen i Sverige är en indikation på det. På Volvos stormarknad USA försöker nu flera biltillverkare att möta den rådande finanskrisen. Därför spekuleras det i att General Motors, landets största biltillverkare, kan gå ihop med jätten Chrysler som är USA:s tredje största tillverkare.

En fusion skulle i högsta grad påverka Saab, då GM är dess ägare. Samtalen pågår just nu, skriver The Wall Street Journal.

Det är inte säkert att det blir en fusion mellan de stora biltillverkarna, men en källa säger till The New York Times att chansen är 50-50 i dagsläget.

Ett samgående skulle bli en historisk händelse när två av den amerikanska bilindustrins största giganter och konkurrenter skulle slå sina påsar ihop. Båda har den senaste tiden haft problem med att möta kundernas efterfrågan på mindre och bensinsnålare bilar.

Skrivet av: