Dörrvakten jagade greven i peruk

Polisen har hittat en pistol i dörrvaktens hem.


Polisen börjar nu få en klar bild av mordförsöket mot greven och hans sambo. Redan torsdagen innan attentatet ringde en mc-kille med peruk på ute på grevens slott. Vid en husrannsakan hemma hos dörrvakten har man hittat en pistol och en peruk, skriver Aftonbladets pappersupplaga i dag.

Polisen tror att exfrun, som är stamkund på den krog där den 41-årige dörrvakten jobbar, ska ha lejt honom för att mörda greven och hans sambo.

En motorcykelman med peruk ska flera dagar innan beskjutningen ha ringt på vid adelsmannens slott. Grevens sambo ska ha öppnat och sagt att han inte var hemma. Eftersom mc-mannen uppträdde konstigt gjordes en polisanmälan.

Det visar sig nu att motorcykelns registreringsnummer tillhör en man som säger sig ha lånat ut sin hoj till dörrvakten.

Stamgäst

Exfrun ska ofta ha talat högt om sin vårdnadstvist med greven på restaurangen. Det var här hon lärde känna dörrvakten, en man som beskrivs som en smart och lugn kroppsbyggare. Hennes umgängeskrets kartläggs nu av polisen.

Vid en husrannsakan i kroppsbyggarens bostad ute på Lidingö hittades en peruk, en pistol och den motorcykel som sambon såg ute på slottet. Man undersöker nu om pistolen är samma som den vid beskjutningen i Gamla stan från i tisdags.

Båda nekar till brott, kroppsbyggaren är dock tidigare dömd för flera grova brott. Senaste i dag måste åklagaren begära kvinnan häktad.

Barnen vägrades umgänge med greven

Enligt dokument som Nyheter24 tagit del av vägrades greven vid flera tillfällen umgänge med hans och exfruns gemensamma barn, två döttrar på 6 och 8 år. 2007 dömde tingsrätten till adelsmannens fördel. Exfrun, som fick böter, överklagade till Svea Hovrätt, dock utan framgång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!