En man gripen inblandad i skottdramat

Jouråklagaren: Han är anhållen för försök till mord


Under torsdagskvällen kunde Stockholmspolisen gripa ytterligare en person med anknytning till mordförsöken på en greve och hans sambo i Gamla stan i tisdags.

– Mannen har under dagen varit anhållen i sin frånvaro och nu har han blivit gripen. Jag har tagit beslutet att han ska vara fortsatt anhållen för försök till mord, säger jouråklagare Jonas Lövström till Nyheter24.

Därmed sitter han i arresten tills vidare. Var mannen greps och var han sitter kan åklagaren inte gå ut med för tillfället.

Enligt Expressen är den gripne mannen den så kallade vespamannen, och han är enligt tidningen på sannolika skäl misstänkt för mordförsk på greven och hans sambo.

Tidigare under dagen anhölls en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för anstiftan till försök till mord efter skotten i Gamla stan i Stockholm i tisdags. Kvinnan, som greps i sitt hem i går, hävdar dock att hon är oskyldig.

Det skottskadade paret har hörts av polis under dagen, men Sjölander kan inte svara på om förhöret har något samband med det nya gripandet.

Under dagen fortsatte polisen att höra vittnen och bearbeta information.

Tillståndet för mannen och kvinnan som skottskadades i närheten av Storkyrkoskolan i Gamla stan i centrala Stockholm i tisdags var på torsdagen stabilt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.