Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En man gripen inblandad i skottdramat

- 23/04/2009, 21:32 -

Jouråklagaren: Han är anhållen för försök till mord

Under torsdagskvällen kunde Stockholmspolisen gripa ytterligare en person med anknytning till mordförsöken på en greve och hans sambo i Gamla stan i tisdags.

– Mannen har under dagen varit anhållen i sin frånvaro och nu har han blivit gripen. Jag har tagit beslutet att han ska vara fortsatt anhållen för försök till mord, säger jouråklagare Jonas Lövström till Nyheter24.

Därmed sitter han i arresten tills vidare. Var mannen greps och var han sitter kan åklagaren inte gå ut med för tillfället.

Enligt Expressen är den gripne mannen den så kallade vespamannen, och han är enligt tidningen på sannolika skäl misstänkt för mordförsk på greven och hans sambo.

Tidigare under dagen anhölls en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för anstiftan till försök till mord efter skotten i Gamla stan i Stockholm i tisdags. Kvinnan, som greps i sitt hem i går, hävdar dock att hon är oskyldig.

Det skottskadade paret har hörts av polis under dagen, men Sjölander kan inte svara på om förhöret har något samband med det nya gripandet.

Under dagen fortsatte polisen att höra vittnen och bearbeta information.

Tillståndet för mannen och kvinnan som skottskadades i närheten av Storkyrkoskolan i Gamla stan i centrala Stockholm i tisdags var på torsdagen stabilt.

Skrivet av: