Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tele2 fortsätter lagra IP-adresser

Nyheter | 29/04/2009 08:36

Nytt besked från Tele2 lugnar Antipiratbyrån.

I strid med säljsnacket på Tele2:s hemsida kommer bredbandsoperatören fortsatt att lagra kundernas IP-adresser i två veckor. Det nya beskedet lugnar Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén, som menar att tiden räcker för att byråns spaningsarbete ska kunna bedrivas.

I måndags gick Tele2 ut med att operatören tänkte följa konkurrenten Bahnhof och Alltele i att förstöra alla användaruppgifter som kan begäras ut i enlighet med nya Ipredlagen.

Niclas Palmstierna, vd på Tele2 i Sverige, var tydlig med att gå med på kundernas krav att inte spara uppgifter om IP-adresser.

Tele2 kommenterar de motstridiga uppgifterna med att operatören fortsatt kommer att lagra uppgifterna.

– Ja, det stämmer att vi sparar uppgifterna upp till två veckor, säger Pernilla Oldmark, informationschef på Tele2, till Metro.

Hon ser inte intervallet på två veckor som ett avsteg ifrån lagringsprincipen, som deklareras på hemsidan.

– Nej, det gör vi verkligen inte. Vi sa redan i går att vi kommer lagra uppgifterna en kortare tid. Detta för att motarbeta spridningen av virus och spam, säger Oldmark till Metro.

Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén är nöjd med att Tele2 fortsätter att lagra uppgifterna.

– Två veckor räcker för oss Det är värre för de brottsoffer som utsatts för hot på nätet, då räcker inte den tiden så långt, säger han till SVT.

Skrivet av: