Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I dag inleds rättegången mot Papa Dee

- 13/10/2008, 08:37 -

Artisten Daniel "Papa Dee" Wahlgren står inför rätta för misshandel på sin fru.

Rättegången inleds klockan nio i Stockholms tingsrätt. Åtalet mot Daniel Wahlgren, alias Papa Dee, gäller misshandel av Wahlgrens fru natten till den 14 september. Det var efter en festkväll på en kändiskrog i Stockholm som Papa Dee ska ha misshandlat sin fru enligt vittnesuppgifter. Ett vittne berättar att han först "slängt in sin fru in i en stenvägg" på Mäster Samuelsgatan. Senare hittades frun blodig i trappuppgången till parets bostad. Hon hade slagits i huvudet med något "trubbigt föremål".

– Man såg hennes ögonvitor och hörde hur hon rosslade, säger en granne enligt Expressen.

Åtalet styrks av sex vittnen som berättar om sina iakttagelser av misshandeln. Dessutom kallas Walhgrens före detta flickvän som uppger att han misshandlat henne också då de var tillsammans.

Ett rättsläkarintyg presenteras också som bevis mot att frun har tillfogat sig huvudskadan själv, vilket hon uppgivit i tidigare förhör. Brottsplatsen lyfts också fram som bevis för att misshandel ägt rum, då möbler och krukväxter legat omkullvälta. Fruns blod har hittats i lägenheten, i trappuppgången och bland annat på en herrklocka samt ett blockljus.

Daniel Wahlgren företräds av advokat Ola Salomonsson som menar att det inte är självklart att han blir fälld, trots bevisningen.

– Den är besvärande, men jag tycker inte att den är heltäckande, sa Ola Salomonsson om bevisningen, enligt Metro.

Daniel Wahlgren medger att han "knuffat" sin fru men menar att han inte kommer ihåg resten av kvällens händelser. Frun, som själv uppger att hon mår psykiskt dåligt, säger också att hon inte minns slutet på kvällen på grund av berusning.

Nyheter24 fortsätter att följa rättegången.

Skrivet av: