Åtta sparkas från LFV i porrhärva

En av dem är polisanmäld misstänkt för barnporrbrott.


Åtta personer har sagts upp från luftfartsmyndigheten LFV för att ha surfat på porrsajter på arbetstid och laddat ned otillåtet material. En av dem är polisanmäld misstänkt för barnporrbrott, rapporterar Aftonbladet på nätet.

De anställdas porrsurfande upptäcktes i en säkerhetskontroll för en dryg månad sedan.

– Somliga har ägnat upp till 75 procent av arbetstiden med otillåten internetsurfing, säger informationsdirektör Lars Röhne till Aftonbladet.

LFV gjorde säkerhetskontrollen sedan datanätverkets kapacitet minskat drastiskt. Enligt Aftonbladet.se hittade man stora mängder barnpornografi vid kontrollen. LFV vill dock inte gå in på några detaljer kring vad man funnit utan säger att bevismaterial lämnats in till polisen.

Hur de numera avskedade personerna har kunnat ägna så pass stor del av arbetstiden åt att porrsurfa har man heller inget svar på, men LFV har stränga regler för användningen av arbetsdatorer som endast får användas för privat bruk i undantag.

– Vi ser därför mycket allvarligt på det som har inträffat, säger Röhne till tidningen.

Sven-Erik Olsson, ordförande för fackförbundet ST inom Luftfartsverket, har kännedom om de åtta personerna som avskedats, men avböjer att kommentera ärendet.

– Jag vill inte kommentera det utan hänvisar till Lars Röhne (informationsdirektör LVF), säger Olsson till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!