Hallicken tog med flickan till London

"Tydligen hade han en porrsida och ville lägga upp bilder och se ifall någon ville ställa upp."


Nöjesprofiler, företagsledare och toppchefer. Hallickhärvan som uppmärksammades i medier runt om i Sverige har spritt avsky och rädsla. Varför vill framgångsrika, till synes lyckade män utnyttja och förnedra småflickor?

Kopplerinätverket uppdagades i samband med att dess huvudman, en fyrtioårig toppchef från Skåne, greps den 11 november i fjol. Nätverket består av flera välbeställda män som ska ha utnyttjat unga flickor för bland annat gruppsex med våldsinslag.

Enligt åtalet om grovt koppleri ska huvudmannen på internet ha värvat unga flickor från Stockholm, Skåne och Småland för prostitution. Polisutredningen ger inblick i en grupp män som i hemlighet träffas för att köpa sex av en och samma flicka.

Nu framkommer ytterligare detaljer från den förvridna verklighet som utgjorde kopplerihärvan.

Huvudmannen i våldtäktshärvan spenderade åtskilligt av pengar på en av flickorna. Bland annat följde hon med honom på en weekend till London. Och en gång satte han in någonstans mellan 30 000 och 40 000 kronor på hennes konto.

–Han hade säkert någon baktanke, jag vet inte om han tänkte att liksom att nu betalar jag henne så då förväntar jag mig att få någonting annat tillbaka, vilket jag tror han tänkte, berättar en av flickorna i våldäktshärvan i förhör med polis.

Hon berättar också att hon följde med huvudmannen till London på en weekend. Där fick hon allting betalt. Men det togs även nakenbilder.

–Tydligen så hade han någon porrsida som dom ville att jag skulle lägga upp bilder på och se om det kanske var någon som ville ställa upp.

Men utöver det berättar flickan att de hade det mycket trevligt i London och han hade sagt till henne att hon skulle vara hans älskarinna, de skulle gå ut och äta och ha sex och så.

– Som person var han väldigt trevlig och snäll, berättar flickan under förhöret.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.