Hallicken tog med flickan till London

"Tydligen hade han en porrsida och ville lägga upp bilder och se ifall någon ville ställa upp."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nöjesprofiler, företagsledare och toppchefer. Hallickhärvan som uppmärksammades i medier runt om i Sverige har spritt avsky och rädsla. Varför vill framgångsrika, till synes lyckade män utnyttja och förnedra småflickor?

Kopplerinätverket uppdagades i samband med att dess huvudman, en fyrtioårig toppchef från Skåne, greps den 11 november i fjol. Nätverket består av flera välbeställda män som ska ha utnyttjat unga flickor för bland annat gruppsex med våldsinslag.

Enligt åtalet om grovt koppleri ska huvudmannen på internet ha värvat unga flickor från Stockholm, Skåne och Småland för prostitution. Polisutredningen ger inblick i en grupp män som i hemlighet träffas för att köpa sex av en och samma flicka.

Nu framkommer ytterligare detaljer från den förvridna verklighet som utgjorde kopplerihärvan.

Huvudmannen i våldtäktshärvan spenderade åtskilligt av pengar på en av flickorna. Bland annat följde hon med honom på en weekend till London. Och en gång satte han in någonstans mellan 30 000 och 40 000 kronor på hennes konto.

–Han hade säkert någon baktanke, jag vet inte om han tänkte att liksom att nu betalar jag henne så då förväntar jag mig att få någonting annat tillbaka, vilket jag tror han tänkte, berättar en av flickorna i våldäktshärvan i förhör med polis.

Hon berättar också att hon följde med huvudmannen till London på en weekend. Där fick hon allting betalt. Men det togs även nakenbilder.

–Tydligen så hade han någon porrsida som dom ville att jag skulle lägga upp bilder på och se om det kanske var någon som ville ställa upp.

Men utöver det berättar flickan att de hade det mycket trevligt i London och han hade sagt till henne att hon skulle vara hans älskarinna, de skulle gå ut och äta och ha sex och så.

– Som person var han väldigt trevlig och snäll, berättar flickan under förhöret.

Skrivet av: