Onsdag 27 Okt
Stockholm

Luf vill också avskaffa sexköpslagen

De unga folkpartisterna håller med Centerns ungdomsförbund gällande avskaffandet av sexköpslagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan centerpartiets ungdomsförbund (Cuf) röstade ja till förslaget om att avskaffa sexköpslagen har debatten varit i full gång. Förslaget har skapat splittringar inom alliansen och ämnet har även diskuterats flitigt på nätet.

Hanna Wagenius, ordförande för Jämtland-Härjedalens Cuf-avdelning, var den som lade fram förslaget, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Även Liberala ungdomsförbundet (Luf), kommer att behandla frågan om sexköp på sin stämma. Beslutet fattades redan i februari i år och Per Petterson är en av dem som verkat hårdast för att avskaffa sexköpslagen, skriver Politikerbloggen. Petterson är förbundsstyrelsekandidat och även andre vice ordförande i Luf Storstockholm. Så här skriver han på sin blogg:

"Synen på försäljning och köp av sexuella tjänster förändras så sakteliga. Förhoppningsvis kan debatten snart flytta från prostitutionens varande eller icke-varande till att handla om hur man ska kunna utplåna trafficking samtidigt som man tillåter de människor som vill sälja sexuella tjänster", skriver han i bloggen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela