Duell24: Sexköpslagens nytändning

Två duellanter tar rygg på veckans brännande debatt om sexköpslagen.


Duell24: Om sexköpslagens nytändning - med Cufs Hanna Wagenius och kristdemokraternas Ella Bohlin. Klicka HÄR för att se duellen mellan Hanna och Ella.

Sexköpslagen är högaktuell sedan centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, oväntat röstat ja till att avskaffa lagen. Det politiska lappkastet har skapat splittringar inom alliansen och fått partitopparna att ta avstånd ifrån framtidspolitikerna.

Samtidigt strör sig lagens vänner och motståndare med brottsstatistik, som korsar och flera tunga profiler har hoppat på debattåget, trots att förslaget inte väntas utkristalliseras i realpolitik hos partierna.

Popfilosofen Alexander Bard har kallat folkpartiets Birgitta Ohlsson för "översittare" och centerkvinnornas Annika Qarlsson tycker att det är en "sorg" när Wagenius säger att sexköpslagen stigmatiserar en hel grupp.

Nyheter24 har låtit två av debattens ambassadörer drabba samman om sexköpslagen. Hanna Wagenius, juridikstudent och cufare, drog igång veckans debatt med sitt förslag står i ena hörnan. Hon möter Ella Bohlin, kristdemokraternas toppkandidat i Europaparlamentsvalet, som vill exportera sexköpslagen till resten av Europa.

Välkomna till ett högaktuellt duellsamtal om sexköpslagens vara eller icke vara. (Klicka här för att komma till duellen)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.