Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Arkivbild.
Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Kritik mot Johan Pehrson (L) efter inlägg om lokförare: "Nu undrar jag om kontot är kapat"

Kritiken mot arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) är massiv efter ett inlägg på Twitter där han kopplar bristen på lokförare till att arbetslösa har det för "fett".


Över 1 500 personer sökte förra året Trafikverksskolans ettåriga utbildning som har 36 platser. MTR:s egen lokförarutbildning rapporterade 750 sökande till sina 30 platser. Även SJ har sedan i vintras en egen lokförarutbildning.

Ändå fick beskedet om inställda tåg mellan Skåne och Göteborg Johan Pehrson att twittra:

"Inga SJ-tåg mellan Skåne och Göteborg i sommar. Det är helt sjukt faktiskt. Hundratusentals arbetslösa. Ändå går inte tågen på grund av lokförarbrist. Med regeringens politik kommer det inte vara lika fett att vara arbetslös. Bidragsreform. Utbildningslinje. Arbetslinje. Punkt".

Han fick snabbt flera hundra svar och kommentarer.

Pehrson har "noll förankring i verkligheter" twittrar Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. TCO:s ordförande Therese Svanström skriver: "Nu undrar jag om kontot är kapat – annars är det nog dags för prao som arbetslös nästa gång."

Socialdemokraten och förre justitieministern Morgan Johansson (S) skriver: "En gång i världen stod också Folkpartiet upp för social trygghet vid sjukdom och arbetslöshet. Nu är det bara klasskamp uppifrån och hånfullheter som gäller för Liberalerna".

Pehrson har svarat på en rad kritiska inlägg med en länk till arbetsförmedlingen och information om lokföraryrket.

I en skriftlig kommentar skriver Pehrson till TT att han har svårt att förstå kritiken, och att "den tidigare politiken inte har fungerat".

"Socialdemokraterna säger ju att de också står upp för arbetslinjen, men när det väl kommer till kritan är oppositionen febrig och fattig", skriver han.

TT söker Johan Pehrson.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.