Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fattarumackans brorsa attackerar piratpartiet

Nyheter | 20/05/2009 18:02

"Jag tror inte PP alls "gillar kultur", dom skulle förmodligen inte veta vad kultur var ens om dom fick den gratis."

Artisten Magnum Coltrane Price, bror till Mackan från hiphopgruppen Fattaru, står upp för upphovsmännen, avfärdar piratpartiet som ett populistiskt parti och jämför dagens samhällsklimat med en gigantisk masspsykos liknande den under Hitlertiden.

I en debattartikel på Politikerbloggen menar Coltrane Price att piratpartiets åsikter inte är förenliga med ett rikt kulturliv eftersom deras politik endast kommer leda artister in i ett ekonomiskt fördärv.

"Min musik är inte “information”, det är ett sammanställt verk som endast upphovsmannen och dess distributörer med lagliga licenser ska kunna få tjäna pengar på, allt annat är olagligt, rätt enkelt faktiskt", skriver Coltrane Price och frågar sig samtidigt varför samma människor som gladeligen kopierar andras musik är så måna om att deras bilder på Facebook är skyddade?

Artikeln väcker, föga förvånande, starka reaktioner. I de, hittintills, 72 kommentarerna till artikeln blir Magnum Coltrane Price bland annat påhoppad som artist:

"Jag gissar att Magnum Strawberry White, eller var det Magnum Yoghurt Fresh, inte har hört talas om Godwins lag:

“As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.”

Att börja diskussionen med en jämförelse med nazisternas brott gör ju att du redan har förlorat. Kanske något att tänka tills nästa gång mr Magnum Caramel and Nuts", skriver signaturen Kalle Stropp.

Skrivet av: