Sossetopp kräver LO-basens avgång

Lars Törnman från Kiruna: "Wanja Lundby-Wedin kan inte sitta kvar".


Gruvtolvans tidigare ordförande och s-politikern Lars Törnman menar att LO-basen Wanja Lundby-Wedin inte kan sitta kvar efter avslöjandet om semestern på lyxanläggningen i Riva del Sole i Italien.

Lundby-Wedin har avslöjats med att inte ha betalat förmånsskatt när hon och hennes make bott på fackets semesteranläggning i Rio del Sole. För stunden utreder Skatteverket ärendet.

– Jag tror inte att hon kan fortsätta som LO:s ordförande och behålla sin trovärdighet. Oavsett vad hon gör eller säger i framtiden så kommer folk att ifrågasätta det hon säger. Hon har hela tiden det här i bagaget. Vi går in i viktiga val nu, EU-valet kanske inte har så stor betydelse för oss men jag tänker på riksdagsvalet. Att ha den här barlasten med sig in i valrörelsen, hon måste själv förstå att det är omöjligt.

– Det förstör så mycket för arbetarrörelsen. Det är den hon borde tänka på i det här fallet och inte sin egen situation. Hon kanske har miljoner skäl, kronor, att sitta kvar men rörelsen måste ändå vara det viktigaste för henne, säger Lars Törnman till Sveriges Radio.

Törnman själv har aldrig haft råd att åka till anläggningen när han var fackordförande.

–Folk är så förbannade. Det har ringt hela kvällen i går. De är så ilskna så att det inte är klokt. Jag tror inte att hon själv förstår. Jag tror att hon är så naiv, hon har hamnat så långt bort från verkligheten att hon hoppas att det här ska blåsa över men det gör det inte. Hon är körd och det måste hon inse, säger han till Sveriges Radio.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.