Måndag 24 Jan
Stockholm

Sossetopp kräver LO-basens avgång

Lars Törnman från Kiruna: "Wanja Lundby-Wedin kan inte sitta kvar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gruvtolvans tidigare ordförande och s-politikern Lars Törnman menar att LO-basen Wanja Lundby-Wedin inte kan sitta kvar efter avslöjandet om semestern på lyxanläggningen i Riva del Sole i Italien.

Lundby-Wedin har avslöjats med att inte ha betalat förmånsskatt när hon och hennes make bott på fackets semesteranläggning i Rio del Sole. För stunden utreder Skatteverket ärendet.

– Jag tror inte att hon kan fortsätta som LO:s ordförande och behålla sin trovärdighet. Oavsett vad hon gör eller säger i framtiden så kommer folk att ifrågasätta det hon säger. Hon har hela tiden det här i bagaget. Vi går in i viktiga val nu, EU-valet kanske inte har så stor betydelse för oss men jag tänker på riksdagsvalet. Att ha den här barlasten med sig in i valrörelsen, hon måste själv förstå att det är omöjligt.

– Det förstör så mycket för arbetarrörelsen. Det är den hon borde tänka på i det här fallet och inte sin egen situation. Hon kanske har miljoner skäl, kronor, att sitta kvar men rörelsen måste ändå vara det viktigaste för henne, säger Lars Törnman till Sveriges Radio.

Törnman själv har aldrig haft råd att åka till anläggningen när han var fackordförande.

–Folk är så förbannade. Det har ringt hela kvällen i går. De är så ilskna så att det inte är klokt. Jag tror inte att hon själv förstår. Jag tror att hon är så naiv, hon har hamnat så långt bort från verkligheten att hon hoppas att det här ska blåsa över men det gör det inte. Hon är körd och det måste hon inse, säger han till Sveriges Radio.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela