Måndag 6 Dec
Stockholm

LO-basen i hemligt möte med kritiker

Wanja Lundby Wedin träffar arbetarna som kräver hennes avgång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin var ordentligt jagad när AMF-skandalen briserade. Avgångskraven haglade och inte sedan ministeravgångarna med Maria Borelius (m) och Cecilia Stegö Chiló (m) hade en kvinna inom storpolitiken utsatts för ett sådant drev.

Även om arbetardagen 1 maj är förbi har inte mullret inom arbetarrörelsen upphört. LO-ledningen har därför bjudit in de värsta kritikerna till ett hemligt möte under måndagsförmiddagen.

Dennis Bäckman, ordförande för Pappers avdelning 86 i Oskarshamn, krävde inför 1 maj Wanja Lundby Wedins och s-ledaren Mona Sahlins avgång och är särskilt inbjuden till överläggningarna.

– Det stämmer att jag ska träffa Wanja i morgon. Vi ville ju ha ett möte med henne. Det blir jag och Bo Larsson och några till? Men tyvärr har de förhandlingar uppe i gruvan, så därifrån kunde de inte komma, säger Dennis Bäckman till Politikerbloggen.

Gruvtolvans kritiker stannar alltså hemma.

– Det är inte första gången de inte “kan” träffa Wanja. Det verkar vara så att de har lättare att kritisera på avstånd än att träffa henne och ta ansvar för en gemensam uppfattning, säger en källa till Politikerbloggen.

LO:s styrelse kommer efter morgondagens kritikermöte att sammanträda.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela