Tisdag 7 Dec
Stockholm

LO:s fackledare kräver politisk strejk

Upprorsmakarna inom LO lämnar över kravbrev till basen Wanja Lundby-Wedin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fackledarnas avgångskrav mot LO-basen Wanja Lundby-Wedin och s-ledaren Mona Sahlin är villkorade. Och det slutar inte att mullra om inte ledningen går med på flera krav: massprotester utanför riksdagen, politisk strejk och ett nej till Fredrik Reinfledts krav på borgfred.

Under måndagsförmiddagen träffar de upprörda fackledarna LO-ledningen. Strax efter det kommer LO:s styrelse att sammanträda. Dennis Bäckman, ordförande för Pappers avdelning 86 i Oskarshamn, leder motståndet och kommer i samband med mötet att lämna över ett kravbrev.

– Vi kommer att uppmana LO att säga nej till Reinfeldts krav på borgfred. LO måste ta fajten och svara på påhoppen från borgarna, säger Dennis Bäckman till Expressen.

Trots Lundby-Wedins förklaringar om AMF-skandalen är fackledarna inte nöjda och Bäckman hoppas fortfarande att hon avgår. Men han vill inte gå in på huruvida avgångskraven kommer på måndagens möte.

– Jag kan alltid säga det men det är i praktiken omöjligt. Det krävs ett kongressbeslut eller att hon självmant avgår. Om hon går själv är det helt okej för mig. Vi behöver en ny ledare, säger Dennis Bäckman till Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela