Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Bör Christian Engström få full lön?"

- 30/05/2009, 08:59 -

Centerpartiets fjärde namn på EU-listan, Marie Wickberg, tycker inte att du ska kasta bort din röst på piratpartiet i EU-valet.

Marie Wickberg (c) förnekar inte att piratpartiets hjärtefrågor är aktuella och viktiga inför valet den sjunde juni. Däremot ifrågasätter hon partiets nonchalans inför andra, större politiska frågor.

På sin blogg citerar Wickberg Magnus Berglund (pp) efter att ha ställt honom mot väggen och frågat hur de tycker att jämställdhet, ungdomsarbetslöshet eller hur världssvälten ska lösas?

– Piratpartiet har ingen åsikt i de här frågorna. När vi röstar i dessa frågor, då gör vi som den partigrupp vi kommer att tillhöra. Vi är ett fokusparti, vi är bra på det som vi har i vårt fokus och vi har inte kompetens nog till att svara på allt annat. Vi är världens bästa röstboskap i andra frågor, bara vi får igenom våra egna, svarade Berglund enligt Marie Wickberg.

Samma dag skriver Wickberg en debattartikel där hon ställer sig frågande till om piratpartiets Christian Engström verkligen är värd full lön om han kommer in i parlamentet.

"Att aktivt säga att man vägrar ta ställning i en överväldigande majoritet av de frågor som man som politiker dagligen måste hantera är rent ut sagt oansvarigt. Frågan är ju dessutom om det är rimligt att Piratpartiets eventuella representant i parlamentet ska ha en hel lön när de uttryckligen säger att de inte tänker göra hela arbetet", skriver Wickberg på Politikerbloggen.

Ella Bohlin (kd): "piratpartiet vill öka prostitutionen i Europa"

Skrivet av: