Fredrick Federley om spritfesten

Fredrick Federley anklagas för att göra spritreklam för Smirnoff.


Han är en av centerpartiets mest kända politiker och verksam i riksdagen. Nu får Fredrick Federley hård kritik för att ha tackat ja till en spritfest anordnad av Smirnoff Ice. Inte nog med att han ska vara på plats. Han ska vara det utklädd till sitt alterego Ursula. Nyheter24 fick en intervju med en av landets mest egensinniga politiker för att reda ut saker och ting.

Varför gör du det här?

– Därför att jag fick ett fantastiskt erbjudande om att inreda en bar på en av Smirnoffs fester, säger Fredrick Federley till Nyheter24.

Har du några moraliska betänkligheter inför det här?

– Nej, det är ju ni som gör reklam för alkoholen. Hade inte kvällstidningarna uppmärksammat det här så hade det ju bara varit en fest.

"Nymoralism så man kräks", har du skrivit i din blogg, förklara.

– Det finns någon sorts nypuritanism i Sverige. Man får inte dricka och röka. Ordet "bruka" finns inte utan bara "missbruka". Det är ju inte så att vi vill uppmuntra till att man ska supa skallen av sig och våldta och slåss.

Men även din egen gruppledare, Roger Tiefensee, har reagerat. Vad säger du om det?

– Han går ju liksom själv på en massa grejer som är sponsrade. Mackmyra tror jag bland annat han varit på. Han verkar tro att det är Loka-vatten som serveras då. Jag förstår inte hur han tänker.

Var går gränsen för saker som du kan tänka dig att ställa upp på?

– Jag skulle inte göra något för cigaretter och inte heller vapen men jag skulle jättegärna ha en snusfest. Det skulle vara jätteroligt. Det finns ingen vetenskaplig fakta som pekar på att snus är dåligt. På snusförpackningarna står det att det kan vara farligt men det är det ingen som vet, säger Fredrick Federley till Nyheter24.

Vad har du fått för övriga reaktioner kring din medverkan i Smirnoffs fest?

– Mina läsare och väljare fattar inte alls vad det här handlar om. Det finns någon önskan om att den perfekta människan ska sitta i riksdagen och ha två barn och en villa i Täby. Så funkar det inte riktigt, avslutar Fredrick Federley för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.