Onsdag 17 Aug
Stockholm

Federley vill att Littorin avgår

Centerpartisten Fredrick Federley efterlyser ny regeringsbildning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Centerpartisterna blir alltmer desperata. Efter valsegern 2006 var riksdagsledamoten Fredrick Federley (c) förhoppningsfull om att centern skulle kunna närma sig 14 procent inför nästa val. På den fronten ser det mörkt ut, och partiet har i de senaste mätningarna balanserat på fyraprocentsspärren.

Han vill nu att några moderater lämnar sina ministerposter så de övriga allianspartierna får större utrymme.

Federley stör sig på att det bara tycks vara moderaterna som får opinionsmässig utdelning under finanskrisen. Reinfeldts parti gick till och med om socialdemokraterna i en uppmärksammad mätning. Han menar att en större spridning skulle visa på samförståndsanda och ge ytterligare en styrkeposition mot oppositionen.

På sin blogg skriver han:

"Att statsminister, finans- och utrikesministerposterna är låsta till moderaterna har jag inga problem med. I övrigt bör inga låsningar finnas. Särskilt intressanta är posterna som arbetsmarknadsminister och justitieminister där den förra bör tillfalla centerpartiet och den andra till folkpartiet."

Om Reinfeldt lyssnade på Federley innebär det att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) och Beatrice Ask (m) skulle få lämna sina uppdrag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.