Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federley går emot sin egen regering

Nyheter | 30/04/2009 15:33

Centerns Fredrick Federley KU-anmäler regeringen för direktiv till AP-fonderna.

Centerpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley är missnöjd med alliansregeringens hantering av direktiven till AP-fonderna. Därför KU-anmäler han sin egen regering.

– Regeringen har helt klart överträtt sina befogenheter i och med det här beslutet. Regeringen får bara påverka AP-fonderna genom en årlig kommentar och genom att tillsätta och avsätta styrelseledamöter, inte på något annat sätt. I det här fallet är konsekvenserna helt orimliga och innebär en politisering av AP-fonderna, säger Federley till Politikerbloggen.

Han gillar inte att regeringen försöker styra AP-fonderna med direktiv.

– De befinner sig ju i en jävligt knivig situation just nu. Jag tror inte att de kan försvara AP-fondernas fria ställning, de är ju säkert också intresserade av att lägga in politiska direktiv till fonderna. För det andra så är det ju första maj i morgon. Det skulle inte se bra ut om pressen vinklade det på att socialdemokraterna försvarar AP-fondernas gigantiska bonusar, säger Federley till Politikerbloggen.

Skrivet av: