Måndag 8 Aug
Stockholm

Piratpartiets ledare ultrakapitalist

Piratpartiets ordförande, Rick Falkvinge, säger sig vara "ultrakapitalist".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Piratpartiets ordförande, Rick Falkvinge, säger sig vara "ultrakapitalist" och anser att moderaterna är "någon slags halvmjäkiga socialliberaler", enligt en intervju i tidningen Fokus.

Fokus ägnar en lång artikel åt ett porträtt av mannen som grundade piratpartiet 2006, ett parti som skulle kunna bli den stora överraskningen och vinnaren i valet till EU-parlamentet på söndag. Enligt opinionsmätningarna ligger piratpartiet bra till för att få minst ett av de 18 mandat som står på spel, även om mätningar inför ett EU-val kräver extra gardering.

Falkvinge står på sjätte plats på listan och räknar inte med att bli inkryssad. Skulle han trots allt bli det räknar han, enligt Fokus, med att ta sin plats i besittning under några månader för att etablera ett nätverk i Bryssel och sedan lämna över till någon annan.

Falkvinge har en bakgrund i moderata ungdomsförbundet och ettan på EU-valslistan, Christian Engström, var tidigare folkpartist. Men enligt Falkvinge är Piratpartiet inget högerparti och därtill är höger-vänsterskalan i politiken förlegad. Piratpartiet kämpar, i princip, på ett politiskt område: kamp mot övervakning av staten, frihet på internet och medborgerliga rättigheter i anslutning därtill.

– Viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik och skit som de har pratat om i 40 år, säger Falkvinge till Fokus.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.