Skramlande antirasismkampanj får pris

Det är "Nyckelskramlarna" i Nyköping som får ta emot pris och stipendium av landstingsfullmäktige för sitt samhällsengagemang.


NYKÖPING. Varje lördag har i ett års tid har "Nyckerskramlarna" stått på Stora Torget i Nyköping för att hylla människors lika värde. Idén går ut på att nycklarna symboliserar frihet och används för att fredligt demonstrera mot rasism och främlingsfientlighet. Nu får gruppen pris för sina ihärdiga samhällsinsatser.

– Det känns jättebra. Jag hoppas att fler kan ta efter det här. Vi skramlar nycklarna för fred i samhället, säger Blanca Firpo, till Sveriges Radio Sörmland .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.