Hägglund segrar över abortmotståndarna

Partiledningen och Göran Hägglund får stöd för den politiska förnyelsen.


Även om partimästaren Alf Svensson har gjort en ordentlig comeback lyckas partiledaren Göran Hägglund hålla ett stadigt grepp över kristdemokraterna. I helgen blev han enhälligt omvald vid partiets riksting i Västerås och abortmotståndarna hade ingen chans när de försökte övertrumfa ledningen.

Ombuden ställde sig bakom Hägglunds linje när ett förslag lades om att FN borde driva krav på ett globalt moratorium för aborter. Med stor majoritet röstades det ned.

– Det är ingen tvekan om att kristdemokraterna anser att vi har för många aborter i Sverige, men vägen att få ned dem går inte via förbud, den går via ett förebyggande arbete som gör att oönskade graviditeter förhindras, sa Hägglund, enligt Göteborgs-Posten.

I frågor om EMU-medlemskap och kärnkraft ställde sig ombuden också på partiledningens sida.

– Av alla de hundratals beslut som fattades så hör det till att rikstinget knäpper partistyrelsen på näsan på en eller annan punkt. I huvudsak har tinget visat ett väldigt starkt stöd för den linje som partistyrelsen har stakat ut, exempelvis när det gäller energipolitiken och sjukvårdspolitiken, säger Göran Hägglund till Göteborgs-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.