Hägglund i ny attack mot eliten

"En åsiktselit fångad i en vänsterradikal låtsasvärld".


Göran Hägglund fortsatte i dag att kritisera den så kallade "åsiktseliten".

– Det är en elit som bekräftar sig själv genom att lägga andras liv tillrätta och förstöra det offentliga samtalet med nonsens och kommissariefasoner, sa Hägglund i ett tal på kristdemokraternas personaldag under måndagen.

Göran Hägglund har fått mycket uppmärksamhet för sin kritik mot det han kallar "åsiktseliten".

"Verklighetens folk"

I dagens tal förklararade han även det omstridda begreppet "verklighetens folk".

– Jag har använt begreppet "verklighetens folk" för att beskriva situationen där helt vanliga människor får sin vardag ifrågasatt av en åsiktselit som är fångad i sin egen - ofta vänsterradikala låtsasvärld, sa Hägglund och fortsatte:

– De raljerar över att verklighetens folk hellre tittar på Blondinbellas mingelbilder från senaste utekvällen än de följer seriösa kulturprogram i statstelevisionen.

– De som tror att man har något emot filmer av Bergman eller litteratur av Tolstoj, Kipling eller Lagerkvist. Detta för att man försvarar människors rätt att inte bli idiotförklarade för att man också, eller för den delen enbart, läser deckare och följer senaste upplagan av Idol.

"Det luktar folkförakt"

Kd-ledaren menar att "eliten" med ledarskribenter, politiker och krönikörer hyser ett förakt för vanligt folk.

– För mig luktar det ganska mycket folkförakt – hos en elit som inte har något annat svar på kritiken mot deras människosyn - än att man fiskar i grumliga vatten om man påpekar att människor har rätt att göra sina egna livsval.

"Retstickorna har blivit vanvettiga"

Göran Hägglund verkade i stt tal nöjd med de senaste veckornas reaktioner.

– Provokatörerna har blivit vansinnigt provocerade. Retstickorna uppretade till vanvett, sa Göran Hägglund i sitt tal som går att läsa i sin helhet här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!