Pistolfynd nytt bevis i grevefallet

Polisen hittade vapen i rabatt - ligger till grund för onsdagens åtal.


En greve och hans gravida sambo sköts i april i år med totalt fem skott i Gamla stan. Oklarheter har länge kretsat kring fallet, men i onsdags åtalades en 41-årig dörrvakt för mordförsöket.

Polisen har hittat nya bevis mot mannen - 20 centimeter under marken. I en rabatt tillhörande 41-åringen hittade polisen nämligen en pistol, och i mannens vedbod fann polisen ljuddämpare och en låda innehållande ammunition.

– Vi vet ingenting om motivet. Och det är sånt man kan fundera kring, men vi har inte fått något svar på den frågan. Det beror delvis på att den här personen varit väldigt tystlåten under utredningen. Han har inte sagt ett skvatt på den punkten, säger kammaråklagare Rolf Hillegren till Expressen.

Enligt utredningen har mannen tidigare sökt greven på hans egendom, då iklädd en gul peruk, svarta vindbyxor, grå munkjacka, gymnastikskor och något som beskrivits som en "clownmössa" av grevens sambo. Med handen i en vit plastpåse hade mannen frågat efter greven, varpå sambon ringde polisen efter att ha upplevt situationen som obehaglig. Lite senare stötte 41-åringen på greven som frågade om mannen har sökt honom. Efter att ha svarat nej åkte dörrvakten iväg på sin motorcykel.

– Vi misstänker att det finns en anstiftare eftersom den här mannen inte har någon koppling till offren. Men förundersökningen är nerlagd mot exhustrun, och då ska hon betraktas som helt oskyldig, säger Rolf Hillergren.

När 41-åringen sedan kom emot paret i Gamla stan hade han även då en vit påse över handen, och enligt förhör så kände både sambon och greven igen mannen innan skotten, enligt Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.