Lördag 27 Nov
Stockholm

Bard luftar sitt Carola-hat

Artisten vill ta på sig rollen som folkpartiets chefsideolog.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som färsking i politikersvängen möter nye folkpartisten Alexander Bard på motstånd. Men det är inte partiledaren Jan Björklund som är i skottlinjen utan Liberala Kvinnoförbundet, som vill skärpa "den idiotiska sexköpslagen". Han jämför relationen till organisationen med Carola Häggkvist, där han anser att båda parter befinner sig på en låg nivå.

– Då handlar det ju inte om politik utan om melodifestival och en viss dramaturgi som gäller. Men skrämmande nog kan det vara lika låg nivå inom politiken. Jag ser stora likheter mellan Liberala Kvinnoförbundet och Carola Häggkvist, säger Alexander Bard.

Det är i en öppenhjärtig intervju i Dagens Industris Diego som Bard ger sin syn på livet och politiken. Han har inga ambitioner att kandidera till riksdagen och skriva motioner. Mest av allt vill han bli partiets chefsideolog. Bard menar att det är angeläget inom folkpartiet, där han anser att andra tycker för mycket utan att luta sig tillbaka på ideologiska principer.

Ett första steg har blivit att ta plats i det liberala nätverket Liberati, som visserligen är fristående från folkpartiet.

– Javisst. Det är jag och Camilla Lindberg som grundat Liberati. Det är helt vårt initiativ. Man kan väl säga att Liberati ligger med folkpartiet, men vi har inte gift oss, säger Bard.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela