Bard luftar sitt Carola-hat

Artisten vill ta på sig rollen som folkpartiets chefsideolog.


Som färsking i politikersvängen möter nye folkpartisten Alexander Bard på motstånd. Men det är inte partiledaren Jan Björklund som är i skottlinjen utan Liberala Kvinnoförbundet, som vill skärpa "den idiotiska sexköpslagen". Han jämför relationen till organisationen med Carola Häggkvist, där han anser att båda parter befinner sig på en låg nivå.

– Då handlar det ju inte om politik utan om melodifestival och en viss dramaturgi som gäller. Men skrämmande nog kan det vara lika låg nivå inom politiken. Jag ser stora likheter mellan Liberala Kvinnoförbundet och Carola Häggkvist, säger Alexander Bard.

Det är i en öppenhjärtig intervju i Dagens Industris Diego som Bard ger sin syn på livet och politiken. Han har inga ambitioner att kandidera till riksdagen och skriva motioner. Mest av allt vill han bli partiets chefsideolog. Bard menar att det är angeläget inom folkpartiet, där han anser att andra tycker för mycket utan att luta sig tillbaka på ideologiska principer.

Ett första steg har blivit att ta plats i det liberala nätverket Liberati, som visserligen är fristående från folkpartiet.

– Javisst. Det är jag och Camilla Lindberg som grundat Liberati. Det är helt vårt initiativ. Man kan väl säga att Liberati ligger med folkpartiet, men vi har inte gift oss, säger Bard.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.