Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schürrer överförs till Tyskland

- 04/07/2009, 18:08 -

Christine Schürrer dömd för dubbelmorden i Arboga överförs till tyskt fängelse.

Christine Schürrer, som fällts för dubbelmordet på två små barn i Arboga, kommer att överföras till ett tyskt fängelse.

I april avslog Högsta domstolen kvinnans begäran om prövningstillstånd. Det innebar att livstidsdomen mot henne stod fast.

Kvinnan dömdes i såväl tingsrätt som hovrätt till livstids fängelse för det brutala dubbelmordet på två små barn och för mordförsök på deras mamma i Arboga förra året.

Nu är kvinnan, som är tysk medborgare, på väg att få avtjäna resten av sitt straff i ett tyskt fängelse.

Enligt Aftonbladet har såväl åklagare som kriminalvården givit klartecken för att hon ska överföras.

Thomas Klinge, vid den tyska åklagarmyndigheten, säger att ett livstidsstraff i Tyskland innebär fängelse mellan 15 och 25 år.

– Det som avgör är brottets karaktär, men för mord på två barn skulle jag gissa att strafftiden hamnar på närmare 25 år, säger han till tidningen.

Överföringen väntas ske inom kort.

– Det pågår ett sedvanligt utlämningsförfarande. Vem som tagit initiativet till det vill jag inte kommentera, säger kvinnans advokat Per-Ingvar Ekblad till Vestmanlands Läns Tidning.

Anne Marie Dahlgren, informationschef vid kriminalvården, säger till TT att hon inte har några uppgifter om att kvinnan ska flyttas.

Skrivet av: