Schürrer överförs till Tyskland

Christine Schürrer dömd för dubbelmorden i Arboga överförs till tyskt fängelse.


Christine Schürrer, som fällts för dubbelmordet på två små barn i Arboga, kommer att överföras till ett tyskt fängelse.

I april avslog Högsta domstolen kvinnans begäran om prövningstillstånd. Det innebar att livstidsdomen mot henne stod fast.

Kvinnan dömdes i såväl tingsrätt som hovrätt till livstids fängelse för det brutala dubbelmordet på två små barn och för mordförsök på deras mamma i Arboga förra året.

Nu är kvinnan, som är tysk medborgare, på väg att få avtjäna resten av sitt straff i ett tyskt fängelse.

Enligt Aftonbladet har såväl åklagare som kriminalvården givit klartecken för att hon ska överföras.

Thomas Klinge, vid den tyska åklagarmyndigheten, säger att ett livstidsstraff i Tyskland innebär fängelse mellan 15 och 25 år.

– Det som avgör är brottets karaktär, men för mord på två barn skulle jag gissa att strafftiden hamnar på närmare 25 år, säger han till tidningen.

Överföringen väntas ske inom kort.

– Det pågår ett sedvanligt utlämningsförfarande. Vem som tagit initiativet till det vill jag inte kommentera, säger kvinnans advokat Per-Ingvar Ekblad till Vestmanlands Läns Tidning.

Anne Marie Dahlgren, informationschef vid kriminalvården, säger till TT att hon inte har några uppgifter om att kvinnan ska flyttas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.