Beltran kan häktas om några veckor

Hovrätten kan vänta med sitt beslut om häktning av Tito Beltran tills domen meddelas, sannolikt om några veckor.(TT)


Rättegången mot operasångaren Tito Beltran avslutas i morgon. Då ska bland annat Beltrans försvarare, advokat Tomas Nilsson, hålla sitt slutanförande. Men åklagaren har valt att fomellt inte begära att Beltran ska häktas redan nu, utan väntar tills domen meddelas.

Åklagarna i de två fallen gjorde sina slutliga pläderingar under onsdagen, som var rättegångens näst sista dag. Kammaråklagare Anna Håkansson, som driver målet om våldtäkt på skådespelaren Maria Lundqvists barnflicka under en turné 1999, begärde då att Tito Beltran ska häktas - gärna nu, men "i vart fall i samband med dom".

– Jag flaggade för att hovrätten borde tänka på detta redan nu, säger Anna Håkansson till TT.

Åklagaren befarar att Beltran ska hålla sig undan, om domen blir fällande. Den formella begäran om häktning gäller att hovrätten ska ge sitt beslut i frågan, samtidigt som domen i de två rättsfallen meddelas. Det blir med all sannolikhet om några veckor, beroende på hur lång tid hovrätten anser sig behöva.

I princip kan dock åklagarna, om de vill, begära omedelbar häktning av Beltran i rätten i morgon. Hovrätten kan ta ett sådant beslut när som helst.

Skrivet av:

Senaste nytt

Lastfartyget Rubymar har sjunkit i Röda havet

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Förhandlingarna om vapenvila mellan Israel och Hamas går framåt, uppger egyptiska säkerhetskällor för Reuters.

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad blir då konsekvenserna om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.