Fotbollsspelare mördade Playboymodell

Förklarades skyldig till knivdådet i rätten på tisdagen.


MANCHESTER, England. Den 19-åriga glamourmodellen och skådspelerskan Amy Leigh Barnes mördades i november 2008. Hon höggs ihjäl med en kökskniv av sin pojkvän- den 22-årige fotbollsspelaren Ricardo Morrison.

Barnes ringde larmcentralen. Hennes sista ord blev "Jag har blivit knivhuggen. Jag kan inte andas. Jag har blivit knivhuggen." Sedan förblödde den unga kvinnan, vars karriär just hade börjat blomstra.

Morrison förklarades under tisdagen skyldig till mordet som skedde i Barnes farmors hus. Även hans mamma har dragits in i mordåtalet. Hon arresterades tidigare för att ha försökt hjälpa sin son, men har nu friats, rapporterar BBC.

Barnes mamma berättade i rätten att hon var oroad över sin dotters relation med Riccardo Morrison. Hon hade ordnat så att dottern skulle få hjälp av en organisation som tar hand om misshandlade kvinnor.

Morrison har misshandlat exflickvänner och andra unga kvinnor vid tidigare tillfällen. Enligt Barnes mamma skickade han fruktansvärda sms till Barnes. Det var ett sådant sms-bråk som föranledde mordet. Den unga glamourmodellen hade tröttnat på sin pojkväns trakasserier och skrev: "Du är en kvinnomisshandlare. Lämna mig ifred. Det är över." Då sökte han upp sin flickvän och högg ihjäl henne.

Amy Leigh Barnes gjorde sig känd som en partytjej som dejtade många kända fotbollsspelare. Hon hade en roll i en tevesåpa och gjorde modelluppdrag för Cosmpopolitan och Playboy.

Amy Leigh Barnes föräldrar arbetar på att starta en stiftelse som ska hjälpa unga människor som delar hennes intresse för teater, skriver Sky News.

Fansens hyllningsfilm till mördade Amy Leigh Barnes.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.