25-åring efterlyst för dödskörningen

Den kriminellt belastade mannen tros ha kört ihjäl 19-åringen.


STOCKHOLM. Den 21 juli i år kördes en 19-årig man ihjäl då en gul BMW M3 i hög fart träffade honom när han skulle korsa vägen.

19-åringen slungades 65 meter och dog med stor sannolikhet omedelbart. Nu har polisen efterlyst en 25-årig man för dådet.

Två dagar tidigare hade mannen stulit bilen efter att den tidigare ägaren annonserat ut fordonet på nätet. 25-åringen bad om en provkörning och när säljaren steg ur bilen körde mannen i väg med bilen.

– Bilägaren kunde senare identifiera 25-åringen som den som stal bilen vid en fotokonfrontation. Mannen är dömd för flera liknande brott tidigare, säger Hans Ljunglin, kriminalinspektör vid Söderortspolisen, till Dagens Nyheter.

Polisen misstänker att 25-åringen har lämnat landet och har utfärdat en efterlysning i hela Norden. Mannen är sedan tidigare känd hos polisen som medlem i en liga som specialiserar sig på bilstölder och bedrägerier.

25-åringen är misstänkt för vårdslöshet i trafiken, vållande till annans död, olovlig körning samt stöld- och bedrägeribrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!