Lördag 13 Aug
Stockholm

Mumintrollet stoppas

Den kringresande Muminteaterns utrustning har stulits. Nu kan turnén stoppas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag skulle Mumintrollet besöka Tjörn och Uddevalla och uppträda inför många förväntansfulla barn. Men i natt fick teatersällskapet all sin utrustning stulen. De måste därför ställa in måndagens föreställningar.

–Det är katastrof. Vi har ingen dekor, inga kläder, inga instrument. Allt är borta, säger producenten och musikern Christian Paulin, enligt GP.

I går spelade den sex man stora Muminensemblen från Stockholm i Partille. Sällskapet tillbringade natten i Göteborg, men när man vaknade på morgonen var släpet med all utrustning borta. Om inte släpet återfinns så måste Muminteatern avsluta sin turné, till många barns besvikelse.

–Vi kan inte spela utan utrustning. Hela höstlovsveckan var uppbokad. Dagens föreställningar måste vi ställa in, hur det blir med resten av turnén får vi se. Nu letar vi efter kläder på secondhand och någon provisorisk dekor, säger Christian Paulin.

De inställda föreställningen innebär stora ekonomiska förluster för ensemblen.

– Vi kan ju inte fakturera kommunerna för något som inte blir av. Dessutom har vi förlorat utrustning som är värd minst hundratusen, menar Paulin.

Muminensemblen skulle under sin turné också besöka Halmstad, Falkenberg och Kungsbacka, skriver GP.

Lyssna på Muminlåten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.