Carolin tros ha skjutits

Kvarlevorna efter Carolin Stenvall visar tecken på yttre våld. (TT)


Kvarlevorna efter den dödade 29-åriga kvinnan från Piteå visar tecken på yttre våld.

Skadorna kan enligt åklagaren inte ha orsakats genom den knuff den misstänkte 50-årige mannen hävdar orsakade kvinnans död.

På tisdagen obduceras den 29-åriga kvinnans kropp i Umeå. Då förväntar sig utredarna få svar på hur hon bragts om livet. Men redan nu slår åklagare Ulrika Schönbeck fast att det inte är troligt att det gått till på det sätt som den misstänkte 50-årige mannen hävdar, det vill säga att han knuffade kvinnan och att hon föll så illa att hon dog. Enligt Ulrika Schönbeck visar kroppen tecken på yttre våld som inte kan ha orsakats av den olyckshändelse mannen talar om.

TT: Kan kvinnan ha skjutits?

- Det är en möjlighet, det är allt jag kan säga. Det finns ingenting i nuläget som utifrån de fynd som gjorts tyder på det. Men vi har inte ens fått ett preliminärt utlåtande från rättsmedicin så jag vill inte gå ut och spekulera om dödsorsak.

Schönbeck pekar också på att en mängd omständigheter i den misstänkta mannens berättelse inte går ihop.

- Det finns mycket som inte stämmer, men jag kan inte gå in i detalj på vad. Men man kan säga att hans utsaga i sig ter sig osannolik när han hävdar att det rör sig om en olyckshändelse. Varför kallar man inte på hjälp? Varför tar man med sig kroppen därifrån? Hela hans agerande motsäger hans uppgifter helt och hållet, säger Schönbeck.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.