Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carolin tros ha skjutits

Nyheter | 27/10/2008 16:49

Kvarlevorna efter Carolin Stenvall visar tecken på yttre våld. (TT)

Kvarlevorna efter den dödade 29-åriga kvinnan från Piteå visar tecken på yttre våld.

Skadorna kan enligt åklagaren inte ha orsakats genom den knuff den misstänkte 50-årige mannen hävdar orsakade kvinnans död.

På tisdagen obduceras den 29-åriga kvinnans kropp i Umeå. Då förväntar sig utredarna få svar på hur hon bragts om livet. Men redan nu slår åklagare Ulrika Schönbeck fast att det inte är troligt att det gått till på det sätt som den misstänkte 50-årige mannen hävdar, det vill säga att han knuffade kvinnan och att hon föll så illa att hon dog. Enligt Ulrika Schönbeck visar kroppen tecken på yttre våld som inte kan ha orsakats av den olyckshändelse mannen talar om.

TT: Kan kvinnan ha skjutits?

- Det är en möjlighet, det är allt jag kan säga. Det finns ingenting i nuläget som utifrån de fynd som gjorts tyder på det. Men vi har inte ens fått ett preliminärt utlåtande från rättsmedicin så jag vill inte gå ut och spekulera om dödsorsak.

Schönbeck pekar också på att en mängd omständigheter i den misstänkta mannens berättelse inte går ihop.

- Det finns mycket som inte stämmer, men jag kan inte gå in i detalj på vad. Men man kan säga att hans utsaga i sig ter sig osannolik när han hävdar att det rör sig om en olyckshändelse. Varför kallar man inte på hjälp? Varför tar man med sig kroppen därifrån? Hela hans agerande motsäger hans uppgifter helt och hållet, säger Schönbeck.

Skrivet av: