Fredag 18 Jun
Stockholm

Chocken: Apple godkänner Spotify

Nu står det klart att Apple godkänt Spotifys Iphone-applikation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Musiktjänsten Spotify fick i dag väldigt överraskande tummen upp från konkurrenten Apple för sin Iphone-applikation. Det innebär med stor sannolikhet att ägarna kan skratta hela vägen till banken.

– Status just nu är att det är godkänt – och vi hoppas att kunna lägga till applikationen bland övriga 65 000 applikationer väldigt snart, säger Apples talesperson till brittiska PaidContent.uk.

Beslutet kommer som en rejäl chock för många experter inom området. Många förväntade sig ett negativt svar då Spotify delvis konkurrerar med Apples egna iTunes Store. Men Spotifys grundare var knappast förvånad.

– Ja, jag kan bekräfta att Apple har godkänt applikationen. Vi är väldigt lyckliga, men vi har haft en riktigt bra dialog med Apple hela vägen. De har varit varit fantastiska, skriver Daniel Ek på sin Twitter.

Spotify i Iphone kommer inte att vara gratis, dessutom är den endast tillgänglig för de kunder med premiumkonto.

Apples beslut kan innebära att Spotify slutligen funnit sin inkomstkälla. Nyligen redovisade Spotify AB en förlust på 32 miljoner kronor. Trots det värderas företaget till nästan två miljarder.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela