Fredag 16 Apr
Stockholm

Polis har gripit Bandidos Europaledare

Ett femtontal beväpnade poliser kunde i måndags gripa mc-gängets Europapresident.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisens insatsstyrka stormade under måndagsmorgonen Bandidos högkvarter i Helsingborg. Med ett bepansrat fordon krossades dörrarna och sedan kunde ett femtontal beväpnade poliser gripa mc-gängets Europapresident Jim Tinndahn.

Polisen misstänker att Tinndahn, 46 år, är inblandad i en stöld av tre tävlingsmotorcyklar som försvann från Falkenberg i september. Med ett värde på över en halv miljon kronor.

Stöldgodset hittades den 15:e oktober i en lastbil i Helsingborg. Förutom Tinndahn så spanar polisen efter två andra personer som de tror är inblandade i brottet.

Polisen är än så länge förtegna om Bandidos och Europaledarens inblandning. Men deras mål är att ställa så många Bandidosmedlemmar de kan inför rätta, för att störa ut deras verksamhet. Att de gripit Europaledaren är ingen slump. Polisens nya taktik riktar sig mot toppnamnen inom de kriminella gängen.

- Riktar man in sig på toppen får man också de runtomkring, säger Arne Andersson, polisöverintendent på rikspolisstyrelsen till Kvällsposten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela