Måndag 14 Jun
Stockholm

Milkos mjölk höjs med en krona

Mjölkföretaget Milko höjer priset på mjölken till förmån för de lokala mjölkbönderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mjölkföretaget Milko publicerade i dag en Sifoundersökning som visade att 9 av 10 svenskar är villiga att betala en krona mer per liter mjölk, om det går oavkortat till mjölkbönderna.

Enligt undersökningen framkommer det också att konsumenterna tycker att mjölken är billig. Endast åtta procent av de tillfrågade anser att mjölken är dyr.

Svenskarna verkar även föredra miljö före pris. Att mjölken är svensk och närproducerad anses vara det viktigaste, därefter att den är ekologisk. Det som bekymrar svenskarna minst är priset som endast 18 procent anser vara viktigast.

– Jag blev förvånad över resultatet. Att närproducerad mjölk är viktigt för konsumenterna kan vi tydligt se i den ökade försäljningen av vår landskapsmjölk. Men att det är så pass mycket viktigare för konsumenten med närproducerat jämfört med lågt pris eller ekologisk produktion hade jag inte kunnat föreställa mig. Det stärker oss naturligtvis i den viktiga satsningen mot ökad regional profilering vi arbetar med, avslutar Milkos vd Erik Gumabon.

På måndag höjer Milko priset på sin mjölk med en krona per liter. Kronan går oavkortat till mjölkbönderna som i och med prishöjningen får en ökad inkomst på åtta procent.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela