Milkos mjölk höjs med en krona

Mjölkföretaget Milko höjer priset på mjölken till förmån för de lokala mjölkbönderna.


Mjölkföretaget Milko publicerade i dag en Sifoundersökning som visade att 9 av 10 svenskar är villiga att betala en krona mer per liter mjölk, om det går oavkortat till mjölkbönderna.

Enligt undersökningen framkommer det också att konsumenterna tycker att mjölken är billig. Endast åtta procent av de tillfrågade anser att mjölken är dyr.

Svenskarna verkar även föredra miljö före pris. Att mjölken är svensk och närproducerad anses vara det viktigaste, därefter att den är ekologisk. Det som bekymrar svenskarna minst är priset som endast 18 procent anser vara viktigast.

– Jag blev förvånad över resultatet. Att närproducerad mjölk är viktigt för konsumenterna kan vi tydligt se i den ökade försäljningen av vår landskapsmjölk. Men att det är så pass mycket viktigare för konsumenten med närproducerat jämfört med lågt pris eller ekologisk produktion hade jag inte kunnat föreställa mig. Det stärker oss naturligtvis i den viktiga satsningen mot ökad regional profilering vi arbetar med, avslutar Milkos vd Erik Gumabon.

På måndag höjer Milko priset på sin mjölk med en krona per liter. Kronan går oavkortat till mjölkbönderna som i och med prishöjningen får en ökad inkomst på åtta procent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.