Vill peta försvararen från bombmålet

Chefsåklagare: Aronsson pratade olämpligt länge med OG-presidenten.


Advokaten Uno Aronsson kan bli av med jobbet som offentlig försvarare i "bombmålet" mot TV4-journalisten på Södermalm. Chefsåklagare Tora Holst kräver nämligen att advokaten ska entledigas efter "egendomliga" samtal med OG:s Sverigepresident.

Uno Aronssons klient är en 25-årig man som är högt uppsatt inom den kriminella organisationen Original Gangsters - genom sin ställning i ledningen för 15.7 - ligans stödgrupp.

"Olämpligt"

Enligt Holst ska advokat Uno Aronsson ha missbrukat information mellan den häktade och chefen för OG i Sverige.

I sitt yttrande till Solna tingsrätt skriver chefsåklagaren att Aronsson "lite egendomligt" ringt Sveriges OG-president och berättat om var häktningsförhandlingarna skulle ske.

Aronsson ska också efter att häktningsbeslutet blivit meddelat stått och pratat med Sveriges OG-president och en kvinna, "så pass länge, uppskattningsvis tio minuter, så att polisen ställde sig vid ett bord intill för att markera att man uppfattade situationen som olämplig."

Sprängdåd

Att Uno Aronsson ringt och berättat för OG-presidenten att hans klient även var misstänkt för ett sprängdåd uppfattar Holst som en "inbjudan till att komma med bevisning för att fria Aronssons klient."

Det var den 20 maj som en bomb sprängdes utanför dörren till en TV4-journalist. Sprängdådet tros inte ha varit riktat mot journalisten.

Uno Aronsson avvisar i en egen inlaga kammaråklagare Tora Holsts anklagelser.

Skrivet av:

Senaste nytt

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.

Värmdö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"En bilist som färdas på länsväg 222 vinglar betänkligt mellan filerna. Enligt ett vittne ska också ett rödljus passerats.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 6 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Vinstlyft för Clas Ohlson

1 timme sedan
Prylkedjan Clas Ohlson gjorde en rörelsevinst exklusive jämförelsestörande poster på 277 miljoner under andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Detta var mer än en fördubbling jämfört med samma period föregående år då vinsten skrevs till 112 miljoner kronor. Bolagets försäljning ökade samtidigt med 9 procent till totalt 2,46 miljarder kronor.

Polisen i Trelleborg rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka utan personskador", skriver polisen på sin hemsida.