Vill peta försvararen från bombmålet

Chefsåklagare: Aronsson pratade olämpligt länge med OG-presidenten.


Advokaten Uno Aronsson kan bli av med jobbet som offentlig försvarare i "bombmålet" mot TV4-journalisten på Södermalm. Chefsåklagare Tora Holst kräver nämligen att advokaten ska entledigas efter "egendomliga" samtal med OG:s Sverigepresident.

Uno Aronssons klient är en 25-årig man som är högt uppsatt inom den kriminella organisationen Original Gangsters - genom sin ställning i ledningen för 15.7 - ligans stödgrupp.

"Olämpligt"

Enligt Holst ska advokat Uno Aronsson ha missbrukat information mellan den häktade och chefen för OG i Sverige.

I sitt yttrande till Solna tingsrätt skriver chefsåklagaren att Aronsson "lite egendomligt" ringt Sveriges OG-president och berättat om var häktningsförhandlingarna skulle ske.

Aronsson ska också efter att häktningsbeslutet blivit meddelat stått och pratat med Sveriges OG-president och en kvinna, "så pass länge, uppskattningsvis tio minuter, så att polisen ställde sig vid ett bord intill för att markera att man uppfattade situationen som olämplig."

Sprängdåd

Att Uno Aronsson ringt och berättat för OG-presidenten att hans klient även var misstänkt för ett sprängdåd uppfattar Holst som en "inbjudan till att komma med bevisning för att fria Aronssons klient."

Det var den 20 maj som en bomb sprängdes utanför dörren till en TV4-journalist. Sprängdådet tros inte ha varit riktat mot journalisten.

Uno Aronsson avvisar i en egen inlaga kammaråklagare Tora Holsts anklagelser.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordea-chefen: Bedrägerivågen värst i Sverige

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.