Måndag 25 Okt
Stockholm

"Det var obehagligt och overkligt"

Hundratals boenden blev vittnen till morgonens spektakulära rån i Västberga i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det kallas redan för tidernas rånkupp. Rånet mot värdetransportcentralen i Västberga i Stockholm.

Flera av de boende i området vaknade tidigt i morse av flera kraftiga smällar och kunde se hela dramat utspela sig bara på andra sidan gatan. Nyheter24 har talat med ett vittne som såg allt från sitt fönster.

Vad hände?

– Strax efter klockan fem på morgonen vaknade vi av att en helikopter flög väldigt nära över huset. Då gick vi upp och såg en massa poliser med dragna pistoler medan helikoptern hoovrade runt över det här G4S-huset och flög runt över Västberga industriområde, säger ett ögonvittne till Nyheter24 och fortsätter:

– Så vi trodde väl att det var någon polisjakt som pågick. Och då smällde det till rätt ordentligt och vi visste inte riktigt vad det var utan trodde det var skottlossning. Sen kom det några smällar till och det sprang ut en massa poliser. Efter en stund landade helikoptern på taket och rånarna tog sig ut genom en glaskupol på taket och flög iväg. Då förstod vi att det inte var polisen.

Vad gjorde ni sen?

– Vi satte på nyheterna så fort de hade flugit iväg. Jag har följt den här historien ganska mycket.

Så vad kände ni?

– Det var både obehagligt och overkligt men jag tänker att har det hänt en gång så händer det inte igen. De poliser vi såg stod ju med dragna pistoler och kunde inte göra något från marken men det är klart att man undrar varför det inte kom någon polishelikopter, säger ögonvittnet och fortsätter:

– Jag pratade precis med en kompis förra veckan och sa att ”ja, det känns tryggt med det stora vaktbolaget” här bredvid” men då visste man inte om att de hade en så stor depå där och så en vecka senare är det värsta spektakulära rånet, avslutar ögonvittnet för Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela