Rånattack med helikopter

En helikopter har landat på taket och nationella insatsstyrkan är på väg.


STOCKHOLM. Tidigt på onsdagsmorgonen utsattes en värdetransportcentral i Västberga i Stockholm för ett spektakulärt rån.

Flera kraftiga smällar hördes från uppräkningscentralen G4S värdedepå och minst fyra män landade på taket i helikopter. Medan det fortfarande var gryningsmörkt ute. Och med släckta helikopterlampor.

– Ja, de har använt sig av en helikopter, automatvapen och sprängladdningar. Om de är proffs vill jag inte uttala mig om, men det är inte vem som helst som kan manövrera en helikopter, säger Ulrika Lönngren, stationsbefäl vid Söderortspolisen till Nyheter24.

Nu tror man att rånarna sprängt sig in i depån för att komma över pengar.

– De har landat på taket med helikoptern och sedan tagit sig in via någon sorts rutor och lämnat platsen i helikoptern. Inga gripanden har skett på plats, tillägger Lönngren för Nyheter24.

Ett vittne i närheten är chockad över hur rånarna gått till väga.

– De hissar upp säckar med pengar. Det är helt sjukt, det värsta jag sett, säger ett ögonvittne som råkat köra förbi med sin bil till Aftonbladet.

Nationella insatsstyrkan är i detta nu på väg till platsen.

– Jag tror att vi använder alla resurser som vi har på det här, säger Lönngren till Nyheter24.

Men det är svårt för polis att följa upp jakten på rånarna. En sprängladdning i närheten ska nämligen ha förhindrat polisens helikoptrar från att lyfta. Rånarna har även lagt ut fotanglar för att försvåra jakten.

Stora delar av Västberga har nu spärrats av, eftersom det fortfarande finns kvar sprängmedel i byggnaden.

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen hittades helikoptern övergiven vid Skavlöten i Arninge, cirka tre mil norr om Västberga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.