Lördag 16 Okt
Stockholm

Bloggosfären dagen efter valet

Det bloggas ivrigt om USA-valet och Barack Obamas seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har sonderat bloggterrängen.

JJ.N skriver:

"Så även om svenska politiker kan lära en del av Obama så hoppas jag inte att de tar till sig av varken valtalet eller sättet att diskutera inför valet, eller den stora betydelse the first lady (DN) har så det lär inte bli några halmhattar här igen gudskelov..."

Johan Ingerö är imponerad:

"Det engagemang som präglar amerikanska valrörelser upphör aldrig att imponera på mig. Vi är ett politiskt u-land i jämförelse."

Fredrik Segerfeldt tycker inte att Obama är någon katastrof:

"Dessutom ska man inte underskatta symbolvärdet i att den fria världens ledare nu är svart och har Hussein som mellannamn."

Mario Matteoni tror att det blir tufft för den nyvalde presidenten:

"Förväntningarna och förhoppningarna på Barack Obama är enorma. Det är tragiskt att USA äntligen får en bra president när förutsättningarna för honom är så omöjliga."

Matilda Östman verkar trött på ståhejet:

"Var ett himla prat idag där om honom och hur det betyder mycket för USA att en svart blir president. Dom visade även Martin Luther kings berömda tal från 63, "I have a dream", och sa att nu har det blivit som han ville att det skulle bli och blablabla."

Linn är försiktigt avvaktande:

"Av 10 småpojkar som föddes igår på ett sjukhus i Sierra Leone blev 6 av dem döpta till Barack Obama. Presidenten Obama ska nu också få ett berg uppkallat efter sig. Är det inte värt att se vad han kan prestera innan vi döper planeten efter honom?"

LAXS kommenterar Obamas frälsarstatus:

"De som tror att Obama är Räddningen. Som om han kommer svinga sitt trollspö över USA för att snabbt få ordning på ekonomin, miljön och folket. För det första så jobbar han i extremt underläge med tanke på finanskrisen, för det andra så , hur mycket han än vill väl, styrs han av mammon. Med andra ord, är Obama som vilken marionettdocka som helst, sedan spelar det ingen roll. Man kan inte båda äta kakan och behålla den."

Hillevi Wahl blir glad av den blivande presidentens retorik:

"Obamas tal kommer att gå till historien. Inte bara för att han är den han är. Utan för att hans klassiska retorik är så fantastiskt... klassisk. Barack Obama gör mig lycklig."

Silverfisken sätter sig in i Obamas situation:

"Jag undrar hur Obama har det idag. Sitter han och tänker på framtiden, funderar på vad fan han gett sig in på?"

SysterLilli är nöjd med resultatet:

"Trots att jag inte är särskilt insatt i valet "over there" så känns det bra att Obama vann. Han verkar redig på något vis. Tror han kan tänka själv. Hoppas han inte endast är en marionett som andra drar i trådarna på. Good luck Mr. President!"

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela