Han vann tio miljoner på Stryktipset

75-åring vann rekordvinsten på Stryktipsets 75-års dag.


MALMÖ. Stryktipset firar sin 75-års dag i år. I samband med det har de kickat in en extra bonus vid 13 rätt. Och vad passade inte bättre än att just en 75-åring kammade hem den högsta vinsten i Stryktipsets historia - tio miljoner kronor.

–Man är lite chockad! Jag har spelat på Stryktipset sedan 1971 och har faktiskt haft 13 rätt en gång tidigare, 1972, men då blev det bara 25 000, berättar den glada men lätt chockade mannen, enligt Svenska Spel.

Och dramtiskt blev det. Vinnaren satt nervöst hemma i Malmö och följde Tipslördag och dramatiken på jubileumskupongen som han betalat tolv kronor för.

Allt avgjordes i den andra övertidsminuten när Prestonförsvararen Billy Jones, som verkligen inte är någon måltjuv, nickade in 2-2-kvitteringen i hemmamatchen mot Middlesbrough.

Krysset i tipsmatch nummer åtta rensade bort den ende konkurrent som fanns kvar i kuponghögen och slaget om 13 rätt.

–Det här känns helt otroligt! Tänk att ett mål i sista minuten avgör allt. Men så är det med Stryktipset, dramatik in i det sista. Det är det som gör det så spännande. Ena stunden är man inte riktigt med matchen, sedan vänder det och ibland får man in 13 rätt, säger vinnaren till Svenska Spel.

Det första den fotbollsintresserade 75-åringen ska göra för pengarna är inte otippat.

–Nu blir det en fotbollsresa till England med frugan och titta på mitt nya favoritlag, Preston, skrattar han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!