Vårdchefer fikar i tuffa tider

Utvecklar flyktbeteenden för att stå ut.


Konjukturen har lett till tuffa tider för Sveriges cirka 30 000 mellanchefer inom vården.

Och enligt en ny forskningsstudie tar cheferna till flyktbeteenden för att stå ut – de struntar att svara på telefonsamtal eller mejl och går i stället och fikar.

– Man håller sig undan, söker sig ofta till kollegor som är i precis samma situation, dricker kaffe, berättar om hur eländig situationen är. Man ägnar sig också åt en del nostalgiska utvikningar, hur det var förr i förhållande till hur det är nu, säger Eric Carlström, forskare i offentlig förvaltning på Högskolan Väst, enligt ett pressmeddelande.

Carlström har studerat hur mellanchefer agerar i svåra situationer i allmänhet och intervjuade sammanlagt 25 vårdchefer.

Studien finns med i Carlströms lärobok Vårdchefer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.