Eklund utreds för fler mord

Eklund kan ha mördat fler.


Tidigare i år undersökte den norska polisen Eklunds eventuella inblandning i tre ouppklarade mord. Det är en otäck historia som nystas upp.

– Han raggade tjejer överallt. Klart han även letade utanför Sverige, säger en vän till Eklund till Expressen.

I augusti 1996 försvann den 20-åriga kvinnan Trude Espås från sitt hem i den norska staden Geiranger. Elva dagar senare hittades hon mördad.

I augusti 1999 cyklade den 12-åriga flickan Kristin Juel Johannessen på en öde skogsväg. Kristin hittades strypt till döds i en brunn några dagar efter försvinnandet. Likheterna med fallet Engla är många. Kristin och Engla är inte bara lika varandra utseendemässigt. Även tillvägagångssättet påminner om fallet Engla.

– Likheterna med Engla är många. De var även väldigt lika varandra utseendemässigt, sade Jørn Lier Horst, vid Vestfoldpolisen i Norge till Expressen tidigare i år.

Det tredje fallet gäller den 20-åriga kvinnan Tina Jörgensen som försvann i den norska staden Stavanger. Efter en månad hittades hon mördad. I en brunn, precis som med fallet Kristin.

Nu på torsdag återupptas rättegången mot Anders Eklund, som tidigare har erkänt mordet på tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple tappar stort i Kina

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.