Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggade om alkohol och sex - fick sparken

- 17/12/2009, 17:00 -

När dagischefen fick reda på att Nemo en blogg fick han gå. Nu får han stöd av föräldrarna.

För ett par veckor sedan blev Nemo Hedén, 22, erbjuden en betald barnskötarutbildning, som skulle mynna ut i ett fast jobb på en förskola i Värmdö kommun.

Men efter att chefen fått in ett anonymt tips om hans blogg och läst ett par inlägg satte hon stopp för det.

- Chefen kallade in mig och berättade att innehållet var olämpligt och obscent. Och att det inte passade en barnskötare att skriva om sådana saker.

Vad skriver du om på din blogg?

- Jag skriver om allt möjligt. Bland annat om fylla, tjejer och sex. Sådant som de flesta i min ålder ägnar sig åt, men kanske inte alla skriver om.

Hedén berättar att han vikarierat som barnskötare under ett år och att flera föräldrar till barnen som han passar läst hans blogg och tycker att den är bra. Också föräldrarna är upprörda över att Nemo fått sparken.

En förälder, Nina Watson, som har barn på förskolan har en blogg på Nacka Värmdö Posten. Under inlägget "Ledsamt besked" skriver hon om incidenten och flera föräldrar kommenterar.

"Han skall vara kvar! Tycker inte en blogg om hans privatliv är skäl nog att sparka honom för. Jag läste för övrigt bloggen och har aldrig känt att han gjort något arbetsmässigt övertramp", skriver signaturen Heidi.

"Mina barn går där, och framför allt min son gillar denna unge man. Kan vi göra något, via föräldrarådet eller så, för att försöka få honom kvar?” frågar skribenten Angelica.

Nyheter24 har försökt att nå chefen på förskolan utan resultat.

Men Värmdö kommun meddelar att det inte är på grund av bloggen som Hedén inte får vara kvar.

- Jag vet inte mer än att hans visstidsanställning går ut och att vi i kommunen har ett anställningsstopp, säger Elisabeth Fredell, chef för ProVarmdo, enligt Nacka Värmdö Posten.