FOlkets park i Värnamo där Ronald Fasth jobbar ideellt. Här örfilade han upp en 13-årig vandal på cykel. Flickan på bilden har inget samband med artikeln.
FOlkets park i Värnamo där Ronald Fasth jobbar ideellt. Här örfilade han upp en 13-årig vandal på cykel. Flickan på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Folkets park Värnamo

Roland, 70, dömd för att ha örfilat 13-åring

Pojken kallade Roland Fasth gubbjävel. Då fick han sig en hurring.


JÖNKÖPING. Det var i somras som Rolands frivilligarbete i Värnamo Folkets park förvandlades till ett lågintensivt helvete.

Ett ungdomsgäng på cyklar hojade runt parken för att jävlas.

Och en dag fick Roland Fasth, 70, nog.

När 13-åringen kallade honom "gubbjävel" fick han två örfilar.

Nu har tingsrätten i Jönköping dömt Roland Fasth till 3 000 kronor i dagsböter.

Men med det stöd som Roland fått av pensionärer runt om i landet - från flera orter i Småland kom busslaster med folk till rättegången för att ge sitt stöd - lär han inte behöva vara ensam om att betala sina böter.

Sveriges pensionärsförbund, SPF, i Nässjö, har redan stått för hans advokatkostnader.

- Vi tycker att det är dags att resa sig och gemensamt se till att Sveriges ungdomar får en adekvat uppfostran och en vettig sysselsättning, förklarade Evald Larsson, ordförande i SPF i Nässjö, vid ett tidigare tillfälle för Kvällsposten.

Men tingsrätten är av en annan uppfattning. Så här skriver den i domen:

"Att ett barn visar bristande respekt inför en vuxen kan aldrig av den vuxne åberopas som någon typ av förmildrande omständighet när det gäller att använda våld mot barnet.”

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!