Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Långa straff för stugtorterare

Nyheter | 25/11/2008 11:31

Klockan elva i dag kom domen mot stugtorterarna, som fick långa fängelsestraff.

HALMSTAD. Det blev långvariga fängelsestraff för både de huvudåtalade i målet om människorov och tortyrliknande misshandel. Halmstads tingsrätt dömer en 26-årig kvinna till åtta års fängelse och en 31-årig man till sex års fängelse.

De båda döms för bland annat grov misshandel och människorov.

Tre medåtalade män döms till fängelse mellan två och ett halv års fängelse och sex år.

Mannen och kvinnan har stått åtalade för att i mars ha fört bort en 44-årig man, som sedan hittades svårt medtagen i en stuga på Hallandsåsen. Han hade blivit utsatt för mycket allvarlig misshandel med avskurna tår och spikar genom benen. Han hade även fått ena örat avskuret och tvingats äta upp det.

Enligt åtalet var risken överhängande för att offret skulle förblöda eller frysa ihjäl innan han upptäcktes och kunde tas om hand.

Det åtalade paret har suttit i häkte sedan början av april. Brottsrubriceringen var bland annat människorov, mordförsök och grov misshandel. Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: