Eklund klagar på fängelsematen

"Vi är väl inte grisar som skall äta ändå?" skriver den dömde dubbelmördaren.


Den dömde dubbelmördaren Anders Eklund avtjänar sedan några veckor tillbaka ett livstidsstraff på Norrtäljeanstaltens särskilda avdelning för sexualförbrytare. Och han är redan missnöjd med hur han blir behandlad.

”Det är så mycket som är fel i kriminalvården. Varför tror du det blir upplopp? Fångarna får inte de saker som dom frågar efter och avslag på telefontillstånd och besökstillstånd. Vakterna (plitarna) straffar fångarna oxå. Fängelset är inget straff, det är plitarna och fängelsechefen som är straffet. Lika om du skall prata med läkare eller syster så tar det en vecka innan dom kommer och funderar vad som är fel”, skriver Eklund.

Eklund uttrycker även missnöje med den mat som serverats honom under hans tid på anstalt.

”Det är inte mycket och man blir inte mätt. Sen är dom hemskt dåliga på att använda kryddor i matlagningen, för att få godare mat och bättre smak, salt och peppar, grillkrydda, vitlök, ja alla kryddor som finns, vi är väl inte grisar som skall äta ändå”, skriver Eklund, uppger Expressen.

Anders Eklund dömdes tidigare i år för två mord, två grova våldtäkter och grovt barnpornografibrott till livstids fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!