Eklund klagar på fängelsematen

"Vi är väl inte grisar som skall äta ändå?" skriver den dömde dubbelmördaren.


Den dömde dubbelmördaren Anders Eklund avtjänar sedan några veckor tillbaka ett livstidsstraff på Norrtäljeanstaltens särskilda avdelning för sexualförbrytare. Och han är redan missnöjd med hur han blir behandlad.

”Det är så mycket som är fel i kriminalvården. Varför tror du det blir upplopp? Fångarna får inte de saker som dom frågar efter och avslag på telefontillstånd och besökstillstånd. Vakterna (plitarna) straffar fångarna oxå. Fängelset är inget straff, det är plitarna och fängelsechefen som är straffet. Lika om du skall prata med läkare eller syster så tar det en vecka innan dom kommer och funderar vad som är fel”, skriver Eklund.

Eklund uttrycker även missnöje med den mat som serverats honom under hans tid på anstalt.

”Det är inte mycket och man blir inte mätt. Sen är dom hemskt dåliga på att använda kryddor i matlagningen, för att få godare mat och bättre smak, salt och peppar, grillkrydda, vitlök, ja alla kryddor som finns, vi är väl inte grisar som skall äta ändå”, skriver Eklund, uppger Expressen.

Anders Eklund dömdes tidigare i år för två mord, två grova våldtäkter och grovt barnpornografibrott till livstids fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

Støre möblerar om i regeringen

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.