Tisdag 30 Nov
Stockholm

Schulman vägras utgivningsbevis

Myndigheterna har ignorerat medieprofilen i ett halvår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rättsrötan kring Alex Schulmans humorsajt 1000apor fortsätter. Åklagarkammaren i City har fortfarande ingen aning om hur den ska tackla frågan. De vet inte vem som ska åtalas för artiklarna mot Billy Butt i och med att Schulman saknar utgivningsbevis, något som han har sökt i ett halvår utan resultat.

Alex Schulman berättar att det var han och hans bror Calle som skrev artiklarna om Butt. På frågan om varför han saknar utgivningsbevis säger han till Dagens Media:

– Vi har sökt det där utgivningsbeviset i ett halvår snart men jag har aldrig varit med om större bråkstakar. De hör av sig med kompletteringar och underskrifter med rätt sorts bläck hela tiden. Det är en jävla cirkus men den tionde vändan gick förra veckan och vad jag förstår är det under behandling nu. Vi hoppas slippa ett civilrättsligt mål.

Han tror inte på att han får fängelse.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om jag fick fängelse, men om jag får det hoppas jag att jag har en dator så jag kan fortsätta förse svenska folket med humor, säger Alex Schulman till Dagens Media.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela