Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nazistklotter utbrett i Uppland

Nyheter | 05/12/2008 20:17

Flera orter i Uppland har utsatts för klotter av nazisympatisörer.

MORGONGÅVA. Det nazistiska klottret breder ut sig i västra Uppland i. Många platser har försetts med nynazistiska slagord.

– Det är viktigt att vi inte finner oss i det här. Gör vi ingenting är de ensamma på banan. I dåliga tider ökar de här grupperna sin verksamhet för att vinna över sympatisörer, säger Fredrik Hallor, vänsterpartist i Morgongåva, enligt Unt.

Hallor har sett provocerande text på en byggnad som han nu har fått tillstånd att måla över.

– Troligen är det yngre personer här i byn som ligger bakom. Men någonstans ifrån får de sin inspiration och alla de nazi-klistermärken som har satt upp här på perrongen och överallt i samhället, menar Hall.

I måndags utsattes en familj i Stockholm som är fackligt aktiv för mordbrand. Familjen fanns uthängd på patrioternas sida och lägenheten totalförstördes.

– Jag hoppas att de som klottrat på magasinet och på ungdomsgården här i byn begriper att de faktiskt är i lag med personer som inte drar sig för att försöka mörda människor, säger Hallor.

Fackföreningsfolk, homosexuella, invandrare och vänstersympatisörer är ofta målgrupper för nazisternas hat, skriver Unt.

Skrivet av: