Nazistklotter utbrett i Uppland

Flera orter i Uppland har utsatts för klotter av nazisympatisörer.


MORGONGÅVA. Det nazistiska klottret breder ut sig i västra Uppland i. Många platser har försetts med nynazistiska slagord.

– Det är viktigt att vi inte finner oss i det här. Gör vi ingenting är de ensamma på banan. I dåliga tider ökar de här grupperna sin verksamhet för att vinna över sympatisörer, säger Fredrik Hallor, vänsterpartist i Morgongåva, enligt Unt.

Hallor har sett provocerande text på en byggnad som han nu har fått tillstånd att måla över.

– Troligen är det yngre personer här i byn som ligger bakom. Men någonstans ifrån får de sin inspiration och alla de nazi-klistermärken som har satt upp här på perrongen och överallt i samhället, menar Hall.

I måndags utsattes en familj i Stockholm som är fackligt aktiv för mordbrand. Familjen fanns uthängd på patrioternas sida och lägenheten totalförstördes.

– Jag hoppas att de som klottrat på magasinet och på ungdomsgården här i byn begriper att de faktiskt är i lag med personer som inte drar sig för att försöka mörda människor, säger Hallor.

Fackföreningsfolk, homosexuella, invandrare och vänstersympatisörer är ofta målgrupper för nazisternas hat, skriver Unt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.