Lördag 24 Jul
Stockholm

Nazistklotter utbrett i Uppland

Flera orter i Uppland har utsatts för klotter av nazisympatisörer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MORGONGÅVA. Det nazistiska klottret breder ut sig i västra Uppland i. Många platser har försetts med nynazistiska slagord.

– Det är viktigt att vi inte finner oss i det här. Gör vi ingenting är de ensamma på banan. I dåliga tider ökar de här grupperna sin verksamhet för att vinna över sympatisörer, säger Fredrik Hallor, vänsterpartist i Morgongåva, enligt Unt.

Hallor har sett provocerande text på en byggnad som han nu har fått tillstånd att måla över.

– Troligen är det yngre personer här i byn som ligger bakom. Men någonstans ifrån får de sin inspiration och alla de nazi-klistermärken som har satt upp här på perrongen och överallt i samhället, menar Hall.

I måndags utsattes en familj i Stockholm som är fackligt aktiv för mordbrand. Familjen fanns uthängd på patrioternas sida och lägenheten totalförstördes.

– Jag hoppas att de som klottrat på magasinet och på ungdomsgården här i byn begriper att de faktiskt är i lag med personer som inte drar sig för att försöka mörda människor, säger Hallor.

Fackföreningsfolk, homosexuella, invandrare och vänstersympatisörer är ofta målgrupper för nazisternas hat, skriver Unt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela