Onsdag 10 Aug
Stockholm

Expert: Carolin är bortförd

Carolin kan ha blivit tvångsmässigt bortförd av gärningsman som begått brott tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gärningsmannaexperten Ulf Åsgård har pratat med Aftonbladet och gett sin syn på Carolin Stenvalls försvinnande.

Åsgård tror att en man tvångsmässigt kan ha fört bort Carolin. Mannen kan vara en liftare eller en lastbilschaufför som ”sett sin möjlighet och tagit den”.

– Förut har vi sökt för att hitta en försvunnen person, nu sökte vi för att hitta ett brottsoffer, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid Norrbottenspolisen till Aftonbladet.

Trots att man sökt igenom området kring Stenbron har man inte hittat spår av Carolin. Därför spekulerar Ulf Åsgard om att Carolin Stenvall kanske aldrig kom fram till rastplatsen.

–Man orkar inte bära en kropp mer än några hundra meter. Om polisen sökt där och inte hittat henne är sannolikheten stor att hon lämnats på en annan plats, säger han.

Åsgård har tidigare arbetat i gärningsmannaprofilgruppen på Rikskriminalen och han är en av Sveriges främsta experter på psykologiska profiler. Nu ska Rikskriminalen analysera omständigheterna kring försvinnandet.

–Statistiskt sett är det sannolikt att Carolin råkat ut för en olycka, uppger Åsgård. Om det är ett brott så handlar det om en man som ser sin möjlighet och tar den. Det sker automatiskt och tvångsmässigt, han har tidigare begått våldtäkter eller till och med mord.

–Det kan vara en liftare eller en lastbilschaufför eller kanske en lokal person som råkar vara på platsen. De börjar oftast med ett bedrägligt beteende, han ber kanske om hjälp: ”Kan du komma och titta på kartan?” Om han sedan möts av motstånd kan han komma till insikten att han måste mörda. De kan ha en känsla av att de har rätt att göra så här, säger Åsgård till Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.