Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexoffer säger nej till Kriminellt

- 06/01/2009, 10:32 -

"Det hjälper ingen, vare sig offer, förövare eller anhöriga."

Det har blossat upp en stor debatt i kölvattnet av att det blivit känt att den kriminella organisationen Original Gangsters tagit över driften av sajten Kriminellt som hänger ut dömda sexbrottslingar.

– Det här är en besvikelse för många av oss och jag tycker att det är en skrämmande och farlig utveckling. Det är en hetsig ton på sidan och det känns som man underförstått håller på och uppviglar. Det här utsätter en mängd personer för onödiga risker, säger Kjell-Åke Bjurkvist, debattör och sexbrottsoffer till Crime News.

Bjurkvist hjälpte till en början de tidigare ägarna av sajten, men menar att den senaste tidens utveckling inte kommer någon till godo.

– Det här är oerhört skrämmande och det här får ju andra proportioner även för dem som är offer för sexuella övergrepp. Vi vill inte att våldet ska eskalera. Det hjälper ingen, vare sig offer, förövare eller anhöriga, säger Kjell-Åke Bjurkvis till Crime News.

Skrivet av: