Sexoffer säger nej till Kriminellt

"Det hjälper ingen, vare sig offer, förövare eller anhöriga."


Det har blossat upp en stor debatt i kölvattnet av att det blivit känt att den kriminella organisationen Original Gangsters tagit över driften av sajten Kriminellt som hänger ut dömda sexbrottslingar.

– Det här är en besvikelse för många av oss och jag tycker att det är en skrämmande och farlig utveckling. Det är en hetsig ton på sidan och det känns som man underförstått håller på och uppviglar. Det här utsätter en mängd personer för onödiga risker, säger Kjell-Åke Bjurkvist, debattör och sexbrottsoffer till Crime News.

Bjurkvist hjälpte till en början de tidigare ägarna av sajten, men menar att den senaste tidens utveckling inte kommer någon till godo.

– Det här är oerhört skrämmande och det här får ju andra proportioner även för dem som är offer för sexuella övergrepp. Vi vill inte att våldet ska eskalera. Det hjälper ingen, vare sig offer, förövare eller anhöriga, säger Kjell-Åke Bjurkvis till Crime News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.